• Vi följer inte trender, vi skapar dom webz.se

Story

Gee Dixon

Gee Dixon började sin musikaliska karriär som medlem i rapgruppen “LEJONHJÄRTA”, där han fick möjlighet att utveckla sina färdigheter som rappare och textförfattare. Gruppen fick snabbt uppmärksamhet i den svenska underground-rapscenen och blev känd för sina ärliga och råa texter samt sina energiska liveframträdanden.

Efter att ha lämnat LEJONHJÄRTA satsade Gee Dixon på en solokarriär och släppte sin debut ep “DIMMAN” år 2015. EP:n blev en stor succé och fick positiva recensioner från både kritiker och fans. Gee Dixon har sedan dess fortsatt att släppa musik och har etablerat sig som en av de mest spännande och innovativa artisterna inom svensk hip-hop.

Det som skiljer Gee Dixon från många andra svenska rappare är hans ärlighet och sårbarhet i sina texter. Han tar upp ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och svårigheter i livet på ett sätt som berör lyssnarna och skapar en stark koppling. Hans texter kombineras ofta med en melodisk och unik musikproduktion, vilket ger hans musik en egen identitet.

Gee Dixon har även gjort sig känd för sina liveframträdanden, där han levererar sina texter med stor energi och passion. Han har uppträtt på flera stora musikfestivaler i Sverige och har fått ett rykte om sig att vara en imponerande liveartist.

Med sin unika stil och ärliga texter har Gee Dixon blivit en viktig röst inom svensk hip-hop och har vunnit många fans både i Sverige och internationellt. Han fortsätter att utveckla sin musik och utforska nya teman och ljudlandskap, och förväntas fortsätta vara en framstående artist inom genren.

Gee Dixon har släppt flera skivor under sin karriär. Här är några av hans mest framstående utgåvor:

1. “DIMMAN” (2015) – Detta är Gee Dixons debut Ep och det fick stor uppmärksamhet och positiva recensioner. EP:n innehåller låtar som “Groupie”, “Alltid 100” och “Badman’’.

2. “JUJU PT. 1, 2, 3” (2020-2022) – Detta är Gee Dixons första studioalbum och det visar på en fortsatt utveckling av hans musikaliska stil. Albumet innehåller singlar som “La Vida” och “Bellissima”.

3. “AVANTGARDE” (2023-) – ”Avantgarde” är det första samarbetet med den Uppsala baserade legendaren Viktor Ax och soundet på skivan beskrivs som en blandning av alltifrån det hårda elektroniska till det organiskt levande med ett flertal insatser av live musiker, men med en gemensam nämnare – inspirationen av den snabbt växande sydafrikanska genren Amapiano som exploderat och spridit sig genom världen den senaste tiden.

Utöver att albumet sägs vara det första svenska i genren, så är det även Gee Dixons mest personliga och originella släpp hittills, men med både texter och musik riktat till en bredare publik. På albumet hörs även en imponerande gästlista, av bl.a Dafina zeqiri, Stor, Mapei, Slim Prince och fler.

Kontakt

BOKA GEE DIXON

info@geedixon.se

Design av
DevArt en del av Webz.